Gevelisolatie: peis en vree voor natuur en portemonnee
Uw gevel isoleren? Een cadeau voor u en de natuur
Kiest u ook voor uw portemonnee? Dan is energieverlies uit den boze. Daarom is bijkomende gevelisolatie plaatsen een goed idee. En u steunt er in één beweging Moeder Aarde mee. Wist u dat gevelisolatie eenzelfde winst oplevert als dakisolatie? Reken maar uit!
Speelman uit Antwerpen biedt u hiervoor het Eurowall-systeem van Recticel aan.
Eurowall gevelisolatie is aan vier zijden voorzien van een tand- en groefkliksysteem. Dit staat garant voor een goede aansluiting op de platen onderling.
Daarenboven heeft de Eurowall gevelisolatie een asymmetrische bekleding: één zijde bestaat uit een aluminium reflecterende laag, bedoeld voor de spouwzijde. De andere zijde bestaat uit cement en is alkalisch-resistent. Deze wordt aangebracht aan de binnenmuur van de spouw en faciliteert nóg dunner isoleren.
Als u voor Eurowall gevelisolatie via de spouw kiest, kiest u voor:
- hoogkwalitatieve isolatie, geproduceerd met zorg voor mens en milieu
- lichte en makkelijk te hanteren isolatieplaten die snelle verwerking toelaten
- isolatieplaten die naadloos aan elkaar aansluiten
Dit systeem van gevelisolatie is zowel geschikt voor toepassing bij nieuwbouwwoningen (of bijbouw-elementen) als bestaande gevels.
Ziet u daar brood in? Contacteer ons snel voor een offerte!
Een streepje gevelisolatie – geschiedenis
Vooral de woningen gebouwd tussen 1920 en 1980 zijn opgetrokken uit spouwuren. Dit om een antwoord te bieden aan de vochtproblemen (voor mens en huis) verbonden aan de huizen met één enkele muur.
In de ’70-er jaren, toen de oliecrisis uitbrak en verwarmen een grote hap uit het budget nam, bleken deze huizen met spouwmuren toch ook snel warmte te verliezen. Waarna het idee van spouwisolatie ontstond.